Afscheid Margret Janssen

 

Na 20 jaar neem ik afscheid van Dierenasiel Almere. In oktober 1998 begon ik als assistent beheerder van Dierenasiel Crailo en Almere.

 

Al na 2 maanden werd ik beheerder voor Almere. Ik herinner me nog goed dat Sinterklaas het asiel opende. Dat er behoefte was aan een asiel bleek al snel, want in 2005 werd het asiel uitgebreid. Als ik terugkijk, denk ik ‘wat hebben we veel meegemaakt in al die jaren’!

 

Gebeurtenissen

Er waren mooie en minder mooie gebeurtenissen: teveel dieren om op te nemen, met in sommige zomers wel meer dan 200 asielkatten. We vroegen ons af waar we de volgende kat die binnenkwam moesten plaatsen. De reorganisatie in 2010 was een moeilijke tijd en eind 2016 belandde ik thuis met een burn-out. Helaas bleek de re-integratie een jaar later ten koste van mijn gezondheid te gaan. Daarom besloot ik om te stoppen.

 

Toekomst

Ik ga een nieuwe toekomst tegemoet. Een nieuwe woning met voldoende plek voor al onze dieren én ander werk kwamen ineens op mijn pad. Ik werk nu voor Stichting Dierenlot als coördinator centrum kennisdeling en opleiding dierenhulpverlening. Hier ontwikkel ik cursusprogramma’s en denk ik mee over de invulling van de landelijke bijeenkomsten voor dierenhulp organisaties. Spannend, een nieuwe functie maar ik heb er veel zin in!

 

Ik heb veel respect voor iedereen die zich vol passie voor het asiel en de asieldieren inzet. Hoe er met hart en ziel en niet altijd onder de makkelijkste omstandigheden gewerkt wordt. Ik ga iedereen (dieren, bezoekers, leden, medewerkers en vrijwilligers) en het asiel heel erg missen. Het blijft altijd in mijn hart!


Zet ‘m op en keep up the good work!

 

Lieve groeten

Margret Janssen

afscheid-margret-janssen