HELPT U COR?

(Gepubliceerd op 6 april 2020)

 

Deze kleine, zachtaardige vent Cor genaamd is in slechte medische toestand op straat gevonden en door de dierenambulance naar het asiel gebracht.

 

Wat u goed op de foto’s kunt zien is dat Cor enorme problemen heeft met zijn ogen. Volgens de dierenarts is dit probleem waarschijnlijk voort gekomen uit een verwaarloosde niesziekte. Cor kan helaas niks zien met zijn ogen en dit zal dit arme mannetje ook nooit meer kunnen. Cor zal geopereerd moeten worden aan zijn ogen aangezien hij hier nu erg veel last van heeft.

 

Ook heeft Cor een ontzettend slecht gebit en hier zal hij hulp bij nodig hebben van een dierenarts. We verwachten dat hij na zijn behandeling weinig tandjes over zal houden, maar daar kunnen katten zich gelukkig goed mee redden.

 

Als dat nog niet genoeg is.. bij zijn algemene onderzoek bleek Cor ook nog 1 binnenbal te hebben. Dit houdt in dat Cor een testikel heeft die op een onbekende plek in zijn lichaam verstopt zit. Deze moet operatief verwijderd worden, waarschijnlijk onder de begeleiding van een specialist die door middel van een echo de verstopte testikel moet vinden.

 

U snapt uiteraard dat dit het asiel veel geld kost; de dierenarts, de specialist, de medicatie en de verzorging voor Cor. Ondanks deze vreemde, heftige tijden gaat de verzorging van de dieren gewoon door maar hebben we helaas maar weinig inkomsten aangezien we genoodzaakt waren/zijn om voor ieders gezondheid en veiligheid de deuren tijdelijk te sluiten. Mocht u ons willen helpen en onze Cor willen steunen dan kan dit via het onderstaande rekeningnummer. Alvast ontzettend bedankt mocht u iets voor hem over hebben! ❤️

 

HELP COR
NL57 RABO 0132 7100 64
o.v.v. Vereniging Dierenasiel Almere

 


 

UPDATE OVER COR (Gepubliceerd op 13 april 2020)

 

Een week geleden deden wij een oproep voor Cor, de gevonden kater met meerdere medische problemen waar wij hem mee gaan helpen. We zijn ontzettend verrast maar vooral heel erg dankbaar voor de hoeveelheid lieve reacties en geweldige donaties die we van jullie hebben mogen ontvangen voor Cor. Dit heeft ons een heel eind op weg geholpen en hier willen we jullie allemaal enorm voor bedanken!

 

Jullie vragen je vast af hoe het nu, een week later, met Cor gaat en dat willen wij jullie graag via deze weg laten weten!

 

Cor is in deze afgelopen week naar de dierenarts gegaan om aan zijn gebit geopereerd te worden. Volwassen katten hebben in totaal 30 tanden en kiezen. Van de 30 elementen heeft de dierenarts 15 elementen moeten verwijderen! Deze ingreep is gelukkig succesvol verlopen, en zodra Cor wakker genoeg was en weer een hapje mocht eten deed hij dit maar al te graag. Na het trekken van deze pijnlijke elementen lijkt Cor, ondanks dat het nog moet genezen, gelukkig een stuk minder pijn en last te hebben van zijn gebit!

 

Na de ingreep aan Cor´s gebit is hij naar een gastgezin gegaan waar hij in een huiselijke omgeving met heerlijk veel ruimte kan revalideren. Als Cor helemaal is bijgekomen van deze ingreep zal hij aan het volgende probleem geholpen worden. Tot die tijd maakt Cor het heel erg goed en is hij tevreden met het heerlijke meubulair om languit op te relaxen.

 

Zodra we nieuwe informatie over Cor hebben laten we jullie dit uiteraard weer weten met een volgende update!

 

HELP COR
NL57 RABO 0132 7100 64
o.v.v. Vereniging Dierenasiel Almere

 


 

UPDATE OVER COR (Gepubliceerd op 9 mei 2020)

 

Het is weer nodig tijd om jullie te updaten over Cor, de gevonden kater met meerdere medische problemen waar wij hem mee gingen helpen.

 

Cor heeft, sinds onze laatste update, weer enorme stappen gemaakt! Een kleine 2 weken geleden is Cor onder narcose gegaan voor de operatie aan zijn ogen. Helaas kon hij niks meer zien met beide ogen en had hij er heel erg veel last van. Om deze reden zijn de aangetaste oogbollen verwijderd zodat hij geen last meer heeft van zijn ogen en ook niet meer onnodig gezalfd hoeft te worden.

 

Na de operatie was Cor een beetje een sip mannetje, aangezien het best een aardige ingreep was en hij ook nog eens zo’n vervelend kapje om moest vanwege de hechtingen. Gelukkig wende Cor daar snel aan en voelde hij zich alweer snel een heel stuk beter. Het is overduidelijk dat de operatie aan zijn ogen een enorme opluchting voor hem is!

 

Ondertussen mag Cor zijn kapje gelukkig weer af, zijn de hechtingen verwijderd en kunnen we met veel blijdschap zeggen dat ook deze operatie succesvol is verlopen!

 

Ook is Cor ondertussen gecastreerd en is ook zijn verstopte binnenbal gevonden en operatief verwijderd.

 

Cor verblijft momenteel nog gezellig in zijn gastgezin waar hij nog even rustig mag revalideren tot hij helemaal klaar is om herplaatst te worden! Hij vermaakt zich daar super goed en krijgt aandacht voor tien! 

 

HELP COR
NL57 RABO 0132 7100 64
o.v.v. Vereniging Dierenasiel Almere

 


 

LAATSTE UPDATE OVER COR (Gepubliceerd op 25 mei 2020)

 

Het is zover, we kunnen u mededelen dat dit de laatste update over Cor is aangezien hij klaar is met revalideren en dat hij eindelijk op zoek mag naar een eigen huisje! Cor is van heel ver gekomen, maar het is een ontzettend succesverhaal geworden.

 

Iedereen ontzettend bedankt die Cor gesteund heeft met zowel geweldige donaties als liefdevolle reacties. Daardoor hebben wij Cor kunnen helpen en hem kunnen maken tot het gelukkige katje wat hij nu is!

 

Lees hier meer over wat Cor nodig heeft en wat voor een huishouden hij zoekt:

WhatsApp Image 2020 04 06 at 17.42.54 1
WhatsApp Image 2020 04 06 at 17.43.51
93045912_1537074686443604_7388529245993041920_n2 1
93149853_1537074726443600_1790574489927417856_n2
WhatsApp Image 2020-05-08 at 16.15.50
WhatsApp Image 2020 05 08 at 16.16.16 1