Een dier uit het asiel

Hoe gaat dat in z’n werk…

Bent u op zoek naar een nieuwe viervoeter en een maatje voor het leven? Dan bent u bij ons misschien wel aan het juiste adres! Van hond tot hamster, groot tot klein, in Dierenasiel Almere komen ze allemaal voorbij.

 

Als u op zoek bent naar een dier is het altijd verstandig om eerst onze website even goed te bekijken. Deze wordt namelijk dagelijks bijgehouden en is volledig up-to-date.

Benieuwd hoe de adoptieprocedure voor elk diersoort verloopt? Lees dan gerust verder!

Voorafgaand aan het plaatsingstraject

De dieren gaan éérst gedurende een variërende periode in quarantaine. In deze periode kunnen ze tot rust kunnen komen na een vaak stressvolle periode, maar worden de dieren vooral geobserveerd en medisch nagekeken.

Pas na de quarantaineperiode zijn de dieren klaar voor herplaatsing en worden ze naar de plaatsbare afdeling verhuisd. Vanaf dat moment wordt er voor elk dier naar het perfecte baasje gezocht!

Diesel

Honden

Bent u op zoek naar een hond? Kijk dan rustig rond op onze website of op de Facebook pagina. Hier staan de honden op/in die aanwezig zijn in het asiel en een nieuw baasje zoeken. Als u een hond heeft gezien waarvan u denkt dat deze bij u zou kunnen passen en waar u meer informatie over wilt dan kunt u mailen naar contact@dierenasielalmere.nl We gaan dan kijken of de hond waar u interesse in heeft inderdaad bij u past.

 

Als dit het geval blijkt, kan er een afspraak gemaakt worden om met de hond kennis te maken en te wandelen. Als dit succesvol verloopt zullen er meerdere wandelafspraken volgen. Zodra er na een aantal wandelafspraken van beide kanten een goed gevoel is ontstaan, zal er over een plaatsing gesproken worden en hiervoor een afspraak gemaakt worden. Kijk voor de plaatsingskosten van een hond op de pagina Tarieven.

 

Er zal bij de plaatsing een afspraak ingepland worden voor een ‘nazorggesprek‘. Die zal enkele weken na de plaatsing plaatsvinden. Hier wordt besproken of u vragen heeft over uw nieuwe viervoeter en hoe het met de hond gaat.

Katten

Voor onze katten is het handig om eerst even op onze website te kijken. Ziet u hier een kat tussen staan waar u meer over wilt weten? Dan kunt u bellen naar 088 – 200 2100 of mailen naar contact@dierenasielalmere.nl

 

Als u meer over een kat wilt weten zal een dierverzorger u te woord staan en met u samen bekijken of er een goede match is. Mocht dit het geval zijn en past de desbetreffende kat perfect in uw situatie dan vindt de volgende dag de plaatsing plaats. Ook zou de kat voor maximaal 3 dagen gereserveerd kunnen worden als u bijvoorbeeld nog spulletjes moet kopen. Kijk voor de plaatsingskosten van een kat op de pagina Tarieven. Enkele weken na de plaatsing zal er telefonisch contact met u opgenomen worden om te bespreken hoe het met uw nieuwe huisgenoot gaat.

 

Kittens worden alleen per 2 of bij een andere jonge kat (maximaal 1 jaar oud) geplaatst.

Bowie
Bella en Nina

Konijnen

Voor zowel een nieuw konijnenvriendje/vriendinnetje voor uw konijn als voor een gezellig konijnenkoppel kunt u bij ons terecht. Bekijk de konijnen gerust op onze website. Als u meer over een konijn(en) wilt weten kunt u bellen naar 088 – 200 2100 of mailen naar contact@dierenasielalmere.nl. Konijnen worden alleen per 2 of bij een ander konijn geplaatst. We plaatsen dus geen konijnen alleen.

 

Als u al een konijn heeft en een asielkonijn erbij wilt, maken we samen een koppelafspraak om de konijnen in het asiel te koppelen. Hiervoor moet uw konijn volledig en correct gevaccineerd zijn. Als de koppeling goed verlopen is zal er overgegaan worden tot een plaatsing. Kijk voor de plaatsingskosten van een konijn(en) op de pagina Tarieven. Enkele weken na de plaatsing zal er telefonisch contact met u opgenomen worden om te bespreken hoe het met uw nieuwe huisgenoot gaat.

 

Kijk voor de minimale maten voor de huisvesting van konijnen op https://www.licg.nl/konijnen-en-knaagdieren/konijn/#aanbevolen-maten-voor-huisvesting

Overige dieren

Regelmatig zijn er ook andere dieren in Dierenasiel Almere aanwezig die een nieuw huis zoeken. Voorbeelden hiervan zijn cavia’s, ratten, hamsters en muizen.

 

Cavia’s, ratten, gerbils en degoes worden alleen per 2 of bij een soortgenoot herplaatst. Bij interesse voor een dier kunt u bellen naar 088 – 200 2100 of mailen naar contact@dierenasielalmere.nl

Een dierverzorger zal samen met u bekijken of er een goede match is. Mocht dit het geval zijn en past de desbetreffende dier perfect in uw situatie dan vindt de ontmoeting plaats.

Kijk voor de plaatsingskosten van de overige dieren op de pagina Tarieven. Enkele weken na de plaatsing zal er telefonisch contact met u opgenomen worden om te bespreken hoe het met uw nieuwe huisgenoot gaat.

 

Kijk voor de minimale maten voor de huisvesting van cavia’s, ratten, hamster, muizen, vogels en meer op https://www.licg.nl/

Voor het correct inrichten van een hamsterverblijf gebasseerd op hun natuurlijke behoeften kunt u kijken op https://www.hamsterscaping.nl/