Een dier uit het asiel

Hoe gaat dat in z’n werk…

Bent u op zoek naar een nieuwe viervoeter en een maatje voor het leven? Dan zou die zomaar in ons asiel op u kunnen zitten te wachten! Van hond tot hamster, kat tot konijn, ze zijn allemaal op zoek naar hun eigen fijne plek. 

 

Al onze dieren staan met hun verhaal en foto’s op onze website, zodat u op uw gemak kunt bekijken wie er bij u past.

Benieuwd hoe de adoptieprocedure voor elk diersoort verder verloopt? Lees dan gerust verder!

Voorafgaand aan het plaatsingstraject

De dieren gaan éérst gedurende een variërende periode in quarantaine. In deze periode kunnen ze tot rust kunnen komen na een vaak stressvolle periode, maar worden de dieren vooral geobserveerd en medisch nagekeken.

Pas na de quarantaineperiode zijn de dieren klaar voor herplaatsing en worden ze naar de plaatsbare afdeling verhuisd. Vanaf dat moment wordt er voor elk dier naar het perfecte baasje gezocht!

Diesel

Honden

Bent u op zoek naar een hond? Kijk dan rustig rond op onze website of op de Facebook pagina. Hier staan de honden op die aanwezig zijn in het asiel en een nieuw baasje zoeken. Als u een hond heeft gezien waarvan u denkt dat deze bij u zou kunnen passen en waar u meer informatie over wilt dan kunt u mailen naar contact@dierenasielalmere.nl We gaan dan kijken of de hond waar u interesse in heeft inderdaad bij u past.

 

Als dit het geval blijkt, kan er een afspraak gemaakt worden om met de hond kennis te maken en te wandelen. Als dit succesvol verloopt zullen er verschillende wandelafspraken volgen. Zodra er na een aantal wandelafspraken van beide kanten een goed gevoel is ontstaan, zal er over een plaatsing gesproken worden en hiervoor een afspraak gemaakt worden. Kijk voor de plaatsingskosten van een hond op de pagina Tarieven.

 

Er zal bij de plaatsing een afspraak ingepland worden voor een ‘nazorggesprek‘. Die zal enkele weken na de plaatsing plaatsvinden. Hier wordt besproken of u vragen heeft over uw nieuwe viervoeter en hoe het met de hond gaat.

Katten

Al onze plaatsbare katten staan met foto’s en een beschrijving op onze website. Ziet u hier een kat tussen staan die u graag een goed huis zou willen geven? Dan kunt u een email sturen naar contact@dierenasielalmere.nl om uw interesse kenbaar te maken.

 

Onze dierverzorgers zullen aan de hand van uw mail bekijken of de desbetreffende kat goed bij u zou kunnen passen. Als dit zo is, nemen wij telefonisch contact met u op voor een kort gesprek en kan er een afspraak worden gemaakt om in het asiel kennis te komen maken met de kat. Klikt dat van beide kanten goed en heeft u er een nachtje over geslapen? Dan spreken we af wanneer u uw nieuwe huisgenoot komt ophalen. Schikt dat niet direct de volgende dag, dan kan de kat maximaal 3 dagen gereserveerd worden.  Kijk voor de plaatsingskosten van een kat op de pagina Tarieven. Enkele weken na de plaatsing zal er telefonisch contact met u opgenomen worden om te bespreken hoe het met uw nieuwe huisgenoot gaat.

 

Kittens worden alleen per 2 of bij een andere jonge kat (maximaal 1 jaar oud) geplaatst.

Bowie
Bella en Nina

Konijnen

Voor zowel een nieuw konijnenvriendje/vriendinnetje voor uw konijn als voor een gezellig konijnenkoppel kunt u bij ons terecht. Bekijk de konijnen gerust op onze website. Als u interesse heeft in één van onze konijnen(stelletjes), dan kunt u mailen naar contact@dierenasielalmere.nl. Konijnen worden alleen per 2 of bij een ander konijn geplaatst. We plaatsen dus geen konijnen alleen.

 

Als u al een konijn heeft en een asielkonijn erbij wilt, maken we samen een koppelafspraak om de konijnen in het asiel te koppelen. Hiervoor moet uw konijn volledig en correct gevaccineerd zijn. Als de koppeling (die vaak enkele dagen duurt) goed verlopen is, zal er overgegaan worden tot een plaatsing. Kijk voor de plaatsingskosten van een konijn(en) op de pagina Tarieven. Enkele weken na de plaatsing zal er telefonisch contact met u opgenomen worden om te bespreken hoe het met uw nieuwe huisgenoot gaat.

 

Kijk voor de minimale maten voor de huisvesting van konijnen op https://www.licg.nl/konijnen-en-knaagdieren/konijn/#aanbevolen-maten-voor-huisvesting

Overige dieren

Regelmatig zijn er ook andere dieren in Dierenasiel Almere aanwezig die een nieuw huis zoeken. Voorbeelden hiervan zijn cavia’s, ratten, hamsters en muizen.

 

Cavia’s, ratten, gerbils en degoes worden alleen per 2 of bij een soortgenoot herplaatst. Bij interesse in een dier kunt u mailen naar contact@dierenasielalmere.nl. Stuurt u direct een foto en de maten van het verblijf mee waar de dieren in gehouden zullen worden?

Dan neemt een dierverzorger contact met u op om te kijken of er een goede match is en kan er een afspraak gemaakt worden voor de kennismaking in het asiel.

Kijk voor de plaatsingskosten van de overige dieren op de pagina Tarieven. Enkele weken na de plaatsing zal er telefonisch contact met u opgenomen worden om te bespreken hoe het met uw nieuwe huisgenoot gaat.

 

Kijk voor de minimale maten voor de huisvesting van cavia’s, ratten, hamster, muizen, vogels en meer op https://www.licg.nl/

Voor het correct inrichten van een hamsterverblijf gebasseerd op hun natuurlijke behoeften kunt u kijken op https://www.hamsterscaping.nl/