Onze organisatie

Voor honden, katten, konijnen en andere huisdieren!

Dierenasiel Almere is gevestigd in Almere-Buiten en vangt huisdieren op afkomstig uit Almere.

 

‘Dieren opvangen, verzorgen en plaatsen’.

Zo staat het doel van de Vereniging Dierenasiel Almere omschreven in de statuten.

 

Gedreven

Onze nieuwe huisstijl met de kleuren groen en blauw staat symbool voor de gedrevenheid waarmee alle medewerkers, vrijwilligers en het bestuur zich inspannen om ervoor te zorgen dat dier en mens zich bij het asiel thuis voelen. Kirsten Rekvelt geeft momenteel leiding aan ons dierenasiel, tevens werkt zij als dierenarts voor onze asieldieren. Naast Kirsten hebben we een geweldig team vaste medewerkers en vrijwilligers die ons ondersteunen.

 

Gesteund door gemeente Almere

Als Dierenasiel Almere werken we nauw samen met de gemeente. De gemeente heeft de wettelijke plicht te zorgen voor de opvang van (zwerf)dieren. Almere toont zich een ware partner, want naast de jaarlijkse subsidie, staat zij ons echt in de praktijk met raad en daad bij. Daar zijn we erg blij mee!

 

Bestuur

Als bestuur werken wij voortdurend aan een betere organisatiestructuur en bedrijfsvoering. Daarnaast zijn wij momenteel als bestuursleden (tijdelijk) belast met een aantal uitvoerende taken. Ruud van Dijk is penningmeester, maar doet nu ook voor het grootste deel de dagelijkse boekhouding. Lara Fikkert is de nieuwe secretaris van het bestuur.

 

 

Armanda Schaafsma

 voorzitter

 

 

 

 

 

Nieuwe beheerder stelt zich voor

 

Half juni 2019 ben ik, Stephanie van Velthuijsen, begonnen bij Dierenasiel Almere als de nieuwe beheerder. Ik ben een ware dierenliefhebber en ik ben dan ook erg blij met deze nieuwe uitdaging!

 

Mijn liefde voor dieren is er met de paplepel ingegoten en zit daardoor helemaal in mijn DNA. Wij
hadden thuis altijd veel verschillende huisdieren. Het is mijn 2e natuur om met aandacht en liefde
alle dieren die op mijn pad komen te verzorgen.

 

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding paraveterinair (dierenartsassistent) gevolgd. Aansluitend ben ik verder gegaan met een HBO diermanagement opleiding. Ik heb een aantal jaren in een dierenartsenpraktijk gewerkt en wilde graag meer doen met mijn management
opleiding.


Als beheerder van het asiel heb ik het beste van beide werelden gecombineerd! Ik kan nu dieren
helpen, ze met liefde opvangen maar ook als beheerder mijn management vaardigheden inzetten voor al onze geweldige medewerkers en vrijwilligers.
 

Overweegt u een lief dier in huis te nemen of wilt u de dieren in het asiel extra aandacht geven? Kom langs, u bent van harte welkom!

 

Stephanie van Velthuijsen

Beheerder

Prins_005-3e0d5b222844bc88784d3d5718219ae2
Stephanie 2