Steun ons, uw hulp is dringend nodig!

Geld is hard nodig, wat kunt u doen?

Dierenasiel Almere is géén gesubsidieerde overheidsinstelling voor huisdierenzorg, zoals vaak wordt verondersteld en beschikt helaas nauwelijks over vaste bronnen van inkomsten. De dagelijkse kosten worden hoofdzakelijk gefinancierd met contributies en giften van leden van de Vereniging, donateurs en andere dierenvrienden.

 

In tijden van economische recessies wordt er een groot beroep op ons dierenasiel gedaan terwijl juist dan onze inkomsten aan alle kanten drastisch teruglopen. Opzeggingen van leden, een toevloed van afstandsdieren en een krimpende giftenstroom brengen ons telkens in zwaar financieel weer.

 

Gelukkig wordt ons dierenasiel ook bedacht met erfenissen en legaten. Daarmee baden we zeker niet in weelde, maar we konden tot heden de tekorten telkens – met de hakken over de sloot- aanzuiveren. Meer financiële zekerheid is dringend wenselijk en bitter noodzakelijk.

Steun ons structureel!

Neem contact op

 

Overweegt u Dierenasiel Almere te begunstigen? Of wilt u eerst meer weten over ons werk of persoonlijk geïnformeerd worden? Neem dan gerust contact met ons voor een persoonlijk gesprek!

 

U kunt bellen met telefoonnummer 088 – 200 2100 of mailen naar contact@dierenasielalmere.nl

Dierenasiel Almere is een ANBI 
(Algemeen Nut Beogende Instelling voor de Belastingdienst). Uw gift aan een ANBI is onder fiscale voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Wat mag wel en niet? Kijk voor meer info bij de belastingdienst.

ANBI

Dierenasiel Almere is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling voor de Belastingdienst). Uw gift aan een ANBI is onder fiscale voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Wat mag wel en niet?
Kijk voor meer info bij de belastingdienst.

Word lid van onze Vereniging

Als lid biedt u dakloze huisdieren een toekomst.

cat-2603300_1920

Steun ons met een gift

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar…

depositphotos_28362831-stock-video-rabbit-eating-dollar-bills-in

Financiële adoptie

Geen ruimte voor een huisdier maar toch steunen?

testament

Neem ons op in uw testament

Om voor uw dier te zorgen of te schenken…

___3521352_orig

Sparen of inzamelen

Mobieltjes, cartridges, koffiepunten e.d. 

6504342_orig

Zelf acties organiseren

Een sponsorloop op school of andere actie…

Lidmaatschap van onze vereniging

Als lid biedt u dakloze huisdieren een toekomst.

 

  • Contributie 
    jaarcontributie € 27,50 euro per kalenderjaar

 

cute-3121161_640
help-ons-met-een-gift-dierenasiel-almere-doneer

Doe een gift aan Dierenasiel Almere!

U wilt zich niet binden door lid te worden, maar u wilt ons dierenasiel wel een handje helpen?
U kunt hier doneren via het formulier en uw donatie meteen afrekenen met IDEAL.

 

Wilt u op de hoogte blijven van wat wij doen met uw donatie?

Vul dan ook uw adresgegevens in. Op die manier kunnen wij u van tijd tot tijd persoonlijk informeren over de besteding van de donaties.

 

Naam

E-mailadres

Bedrag €*Adopteer een asieldier financieel!

Dol op dieren, maar niet bij u thuis?

Niet iedereen heeft mogelijkheden voor huisdieren, ook als men dat wel zou willen. Er is te weinig woonruimte, te weinig tijd of men moet door ziekte of allergie afzien van een dier in huis. Financiële adoptie van een asieldier kan in zulke gevallen een uitkomst zijn.

 

Sommige adoptiebaasjes en bazinnetjes gaat het alleen om het gevoel iets voor noodlijdende dieren te willen doen en laten ons een dier kiezen. Anderen brengen hun adoptiedier af en toe een bezoekje en sommigen komen zelfs speciaal voor een uurtje knuffelen of gaan, als het een geschikte hond is, een uurtje met hem wandelen rondom het asiel. Al die extra aandacht is fantastisch voor onze dieren die er merkbaar blij van worden.

Kosten adoptie 2018

Het adoptietarief voor volwassen bedraagt € 11,00 per maand en voor kinderen € 3,00. De adoptie stopt als het dier naar een nieuw huisje gaat. Natuurlijk worden adoptanten dan op de hoogte gesteld en kan men desgewenst weer een ander dier adopteren.


Iedere adoptant ontvangt een adoptiecertificaat en tegelijkertijd komt er een kopie te hangen in het dierenverblijf.

Financiele adoptie?

U kunt zich direct opgeven

 

Kijk op onze contactpagina voor onze telefoon- en adresgegevens of stuur een email met uw gegevens!

Schenking of testament

 

Naar de notaris?

Als u zou overwegen ons dierenasiel op te nemen in uw testament of u zou ons al willen steunen met een schenking, overleg dan met uw  notaris hoe u dit het beste kunt doen. Die legt vervolgens uw wensen vast in uw testament (tegenwoordig ‘uiterste wil’).

 

Verzorging van uw dier opnemen in een testament

Uw dier tot erfgenaam benoemen zoals de barones met haar Aristocats deed in de tekenfilm van Disney is in het echt niet mogelijk. Wél kunt u Dierenasiel Almere tot erfgenaam benoemen en een last in uw testament laten opnemen waarin staat vermeld dat uw dier, zolang het leeft, verzorgd en onderhouden wordt, bekostigd uit de financiële middelen die voortvloeien uit het vruchtgebruik van uw nalatenschap. Pas als uw dier overlijdt vervalt het volledige vermogen aan ons dierenasiel. Vermeld óók in uw testament dat uw dier conform de statuten en het beleid van de Vereniging Dierenasiel Almere dient te worden opgevangen en verzorgd.

 

Testamentair executeur

‘Wordt er na mijn dood wel met respect omgegaan met mijn spulletjes?’ Onze ervaring is dat veel mensen zich daarover zorgen maken. Het is prachtig dat u ons dierenasiel opneemt in uw testament, maar als u dat wilt kunnen wij daarnaast óók een actieve rol vervullen in de afwikkeling van uw nalatenschap, door ons tot testamentair executeur te benoemen.

 

Legaat

U kunt Dierenasiel Almere ook tot legataris maken in plaats van erfgenaam. Zo kunt u bijvoorbeeld een vast geldbedrag, aandelen of onroerend goed legateren. Door in de legateringsverklaring uitdrukkelijk op te nemen dat gelegateerd wordt ‘vrij van rechten en kosten’ verzekert u ons de netto uitbetaling van het geldbedrag of de onbelaste overdracht van aandelen, roerende en onroerende zaken.

 

Zelf acties organiseren voor Dierenasiel Almere!

Scholen, bedrijven, sportverenigingen, doe mee!

 

Voorbeelden: scholen organiseerden sponsorlopen en hielden schoolmarkten. Personeelsverenigingen bestemden de opbrengst van de personeelspot voor ons dierenasiel. Winkels zetten spaarpotten op de toonbank. Directie en personeel van bedrijven kwamen een dagje eensgezind ploeteren in het asiel. Snackbars en kroegen leegden hun fooienpot. Scholen en bedrijven adopteerden (financieel) een asieldier. Feestvarkens hielden inzamelingen of vroegen hun gasten als cadeau een storting te doen op het rekeningnummer van ons dierenasiel.

 

Katholieke Basisschool ‘De Loofhut’ in Almere-Haven hield bijvoorbeeld een sponsorloop voor Dierenasiel Almere. De opbrengst was voor onze dieren!

 

acties-dierenasiel-almere

Spaaracties voor Dierenasiel Almere

Inzameling van mobieltjes, cartridges, koffiepunten e.d.

 

Oud geld wordt goudgeld! Oude mobieltjes en gebruikte tonercartridges zijn geld waard.

Spaar voor ons koffiepunten, spaarzegels van de supermarkt of benzinepomp, coupons en allerlei andere waardebonnen. Oude kleding of oud koper kunnen we ook gebruiken. Kom het ons brengen want wij maken er geld voor!