Skip to content

Aan alle leden,

 

Almere, 2 november 2023

 

Oproeping Bijzondere Algemene Ledenvergadering vereniging Dierenasiel Almere en omstreken

 

Geacht lid,

Hierbij roepen wij u op tot de bijzondere algemene vergadering van vereniging Dierenasiel Almere en omstreken, een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid met statutaire zetel te Almere, kantoorhoudende Groene Kadeweg 24, te 1332 BW Almere (de “vereniging“), ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder nummer 39068486 met vermelding RSIN 807357649,

 

Te houden op vrijdag 24 november 2023 om 16.00 uur te Dierenasiel Almere, Groene Kadeweg 24 te Almere

 

AGENDA:

  1. Opening
  2. Goedkeuring notulen BLV 29 september 2023
  3. Voorstel voor het omzetten van de vereniging in een stichting conform het door Dirkzwager N.V. opgestelde ontwerp van de akte van omzetting/statutenwijziging, met kenmerk CME / 20220785, en machtiging aan Dirkzwager N.V. om de notariële akte te passeren
  4. Voorstel voor het wijzigen van de statuten conform het door Dirkzwager N.V. opgestelde ontwerp van de akte van omzetting/statutenwijziging, met kenmerk CME / 20220785, en machtiging aan Dirkzwager N.V. om de notariële akte te passeren
  1. Rondvraag
  2. Sluiting

 

Formele juridische toelichting

Op grond van het bepaalde in lid 2 sub a. van artikel 18 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek vereist een besluit tot omzetting een meerderheid van tenminste negen tienden van de uitgebrachte stemmen, en dient tevens te worden voldaan aan de vereisten voor een besluit tot statutenwijziging.

 

Op grond van het bepaalde in de wet en de statuten van de vereniging vereist een besluit tot statutenwijziging een besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee/derde van de geldig uitgebrachte stemmen.

 

Het concept van de akte van omzetting, waarin mede de voorgestelde statutenwijziging is begrepen en de voorgedragen wijziging woordelijk is opgenomen, ligt vanaf 8 tot en met 24 november 2023 voor de leden ter inzage ten kantore van de vereniging, staat op de website van Dierenasiel Almere of wordt u op verzoek per email toegestuurd.

 

Indien u bij deze vergadering aanwezig wilt en kunt zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk om per email te laten weten dat u aanwezig zult zijn via contact@dierenasielalmere.nl onder vermelding van uw naam, adres en indien mogelijk uw lidnummer. De vergadering zal alleen toegankelijk zijn voor leden.

 

Indien u zelf niet bij de vergadering aanwezig kunt zijn, dan kunt u uiteraard een ander lid van de vereniging machtigen om namens u op te treden. Op verzoek sturen wij u graag een machtigingsformulier toe.

 

Wij hopen van harte u vrijdag 24 november in het asiel te mogen begroeten.

 

Het bestuur van vereniging Dierenasiel Almere en omstreken

   

 

M.C.A. Bernards, voorzitter

C.M. van Yperen – van der Dussen, algemeen bestuurslid

D.C. Querido, penningmeester

Bestuur Dierenasiel Almere

De benoeming van bestuursleden geschiedt door de algemene ledenvergadering uit een door het bestuur opgemaakte bindende voordracht. De functies worden in onderling overleg door het bestuur verdeeld. Alle bestuurders zijn gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurder(s)).


De bestuursfuncties zijn vrijwillige functies en worden niet beloond.

 

Het bestuur wordt gevormd door:

 

  • Marcel Bernards (voorzitter)
  • Mascha van Yperen (bestuurslid)
  • Deborah Querido (aspirant penningmeester)

 

Voor ons bestuur zijn wij nog op zoek naar enkele leden, waaronder een  secretaris. Doe mee en maak het verschil! 

Marcel Bernards website

Marcel Bernards

Voorzitter

Mijn naam is Marcel Bernards.  Ik ben meer dan 30 jaar actief in het bedrijfsleven geweest. De eerste 10 jaar werkte ik in marketing en verkoop, daarna maakte ik de overstap naar inkoop en bekleedde ik als senior manager verschillende inkoopfuncties bij enkele grote internationale bedrijven. Mijn vrouw en ik zijn verzot op herders. Onze eerste honden waren Belgische herders (voornamelijk Mechelaars).  Momenteel hebben we een Duitse en een Zwitserse herder.

Mascha nieuwsbrief

Mascha van Yperen

Algemeen bestuurslid

Vanuit vrijwilliger voor kittenopvang en als lid  transitieteam ben ik bestuurslid geworden. Mijn naam is Mascha, getrouwd en moeder van 3 kinderen, woonachtig in Amstelveen en leidinggevende binnen de Nederlandse politie. Ik vind het belangrijk dat dieren met liefde en respect benaderd worden. Met mijn achtergrond hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan een gezond en verantwoord dierenasiel in Almere.

Wie doet er met ons mee?

Wil je je, samen met ons (managementteam en bestuur), vol enthousiasme en met positieve energie inzetten voor het welzijn van de asieldieren in Almere? Op een zinvolle manier je tijd besteden en echt het verschil kunnen maken?

 

Dat komt goed uit! We zoeken namelijk nog bestuursleden (o.a. een secretaris en een algemeen bestuurslid) om ons mooie asiel verder te professionaliseren en een robuuste toekomst te geven.

 

Stuur voor vragen of een persoonlijke kennismaking een bericht naar: bestuur@dierenasielalmere.nl. Samen kunnen we meer, dus doe mee!